حاتم طهماس پور افزود: عشایر این استان سالانه بیش از ۳۰۰ هزار تن انواع محصولات زارعی، دامی و باغی به ارزش ۶۰ هزار میلیارد ریال تولید و روانه بازار می‌کنند. او گفت: با توجه به بارندگی‌های خوب امسال و وجود چشم انداز مناسب در منطقه، فروش دام مولد توسط عشایر استان به کمترین حد ممکن […]

حاتم طهماس پور افزود: عشایر این استان سالانه بیش از ۳۰۰ هزار تن انواع محصولات زارعی، دامی و باغی به ارزش ۶۰ هزار میلیارد ریال تولید و روانه بازار می‌کنند.

او گفت: با توجه به بارندگی‌های خوب امسال و وجود چشم انداز مناسب در منطقه، فروش دام مولد توسط عشایر استان به کمترین حد ممکن کاهش یافته و در سال‌های آینده شاهد افزایش تعداد دام عشایر خواهیم بود.

مدیر کل امور عشایر استان اردبیل با بیان اینکه علاوه بر این عشایر استان در مجموع بیش از ۲۳ هزار مترمربع انواع صنایع دستی تولید می‌کنند، اظهار کرد: عشایر استان اردبیل با ۱۷ هزار و ۵۰۰ خانوار و حدود ۶۶ هزار نفر جمعیت نقش مهمی در اقتصاد استان و کشور دارند به طوری که بخش مهمی از نیاز دامی و لنبی استان و منطقه را تامین می‌کنند.

طهماس پور اضافه کرد: در سال‌های اخیر به علت وجود برخی مشکلات از جمله خشکسالی، حذف ارز ترجیحی و افزایش قیمت نهاده‌های دامی، ۳۰ درصد عشایر استان ترک دامداری کرده و رغبتی برای نگهداری دام ندارند به طوری که پارسال تعداد دام عشایر استان از یک میلیون راس به ۷۵۰ هزار راس کاهش یافت.

او گفت: بر اساس بررسی‌های صورت گرفته پیش بینی می‌شود امسال به علت بارندگی‌های خوب عشایر تعداد دام‌های خود را افزایش داده و دوباره به پرورش دام روی بیاورند به طوری که فروش دام مولد توسط آنها به کمترین حد ممکن کاهش یافته و این امر بیانگر این است که در سال‌های آینده شاهد افزایش تعداد دام عشایر خواهیم بود.

مدیرکل امور عشایر استان اردبیل ادامه داد: امسال افزایش بارندگی و ترسالی مناسب باعث شده وضعیت عشایر استان بهتر شود به طوری که اگر پارسال هر روز ۱۰۰ نفر به علت مشکلاتی مانند خشکسالی و عدم وجود آب و نهاده به اداره کل امور عشایر استان مراجعه می‌کرد امسال این رقم به ۲۰ نفر هم نمی‌رسد.

طهماس‌پور با تقدیر از زحمات ۲۶ دستگاه خدمات رسان مرتبط از جمله راهداری و پلیس راه افزود: بارندگی‌های خوب و وجود ترسالی باعث شده امسال کوچ بهاره عشایر در استان اردبیل ۲۰ روز با تاخیر آغاز شود.

او با اشاره به نقش عشایر در توسعه صنعت گردشگری، اظهارکرد: عشایر استان در زمینه گردشگری، اکوتوریسم و بوم‌گردی ظرفیت‌های زیادی دارند و می‌توانند در توسعه این صنعت بسیار موثر باشند.

مدیرکل امور عشایر استان اردبیل با اشاره به فرهنگ غنی و نقش حیاتی عشایر در ارتقای امنیت غذایی و نیز امنیت مرزها، بیان کرد: عشایر استان اردبیل ۴۸ جانباز و ۱۶۸ شهید تقدیم نظام اسلامی کرده و ۲ طایفه ملیلو و سیدلر با تقدیم ۲۰ شهید در صدر قرار دارند.

 

انتهای پیام/
منبع خبر: باشگاه خبرنگاران