به گزارش پایگاه خبری تحلیلی آذرمغان به نقل از مهر، مهدی فیضی شامگاه سه‌شنبه در نشست هماهنگی کنترل بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در اردبیل، اظهار کرد: این بیماری که به نام طاعون پرندگان مشهور بوده، بسیار خطرناک و واگیردار است و می‌تواند هر فرد مبتلا یا پرنده‌ای را گرفتار خود کرده و به سرعت […]

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی آذرمغان به نقل از مهر، مهدی فیضی شامگاه سه‌شنبه در نشست هماهنگی کنترل بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در اردبیل، اظهار کرد: این بیماری که به نام طاعون پرندگان مشهور بوده، بسیار خطرناک و واگیردار است و می‌تواند هر فرد مبتلا یا پرنده‌ای را گرفتار خود کرده و به سرعت به هلاکت او منجر شود.

وی تصریح کرد: با آغاز فصل مهاجرت پرندگان از مناطق سردسیری سیبری به مناطق گرم شمال استان اردبیل، امکان شیوع بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان وجود دارد که با همکاری محیط زیست استان سعی بر مراقبت و جلوگیری از شیوع این بیماری است.

مدیرکل دامپزشکی استان اردبیل گفت: در بیش از ۵۰ تالاب و آبگیر استان با همکاری حفاظت محیط زیست مراقبت‌ها و نظارت‌ها انجام می‌شود تا پرندگان مهاجر وحشی آلوده به این بیماری که عمدتاً دارای علائمی هستند، با طیور صنعتی و سنتی ما ارتباط برقرار نکرده و شاهد انتقال ویروس نباشیم.

فیضی افزود: همکاران ما در دامپزشکی نیز سعی می‌کنند تا مانع از گسترش نگهداری طیور بومی و سنتی در مناطق روستایی شمال استان شوند چرا که نگهداری این طیور باید در یک محیط بسته و فنس‌کشی انجام شده و به هیچ وجه ارتباط و تعاملی با پرندگان وحشی مهاجر به وجود نیاید.

وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: دامپزشکی از ساکنان مناطق مختلف استان دعوت می‌کند تا در صورت مشاهده علائم مشکوک و یا وجود لاشه پرندگان مهاجر آن را به دامپزشکی اطلاع داده و زمینه امحای آن را فراهم کنند.

فیضی اضافه کرد: تاکنون در استان علائمی از بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان مشاهده نشده ولی باید مراقبت‌ها را در این فصل افزایش دهیم تا در تالاب‌های شمال استان شاهد شیوع این بیماری نباشیم.

انتهای پیام/
منبع خبر: مهر