به گزارش پایگاه خبری تحلیلی آذرمغان، با آغاز تجاوز نظامی اسرائیل علیه جمهوری اسلامی ایران در بامداد ۲۳ خردادماه، نمایندگان روسیه و چین در سازمان ملل متحد در جریان برگزاری دو نشست اضطراری شورای امنیت ضمن محکومیت اقدام رژیم صهیونیستی مواضع مشترکی را در قبال تاثیرات این تجاوز در آستانه برگزاری دور ششم مذاکرات ایران […]

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی آذرمغان، با آغاز تجاوز نظامی اسرائیل علیه جمهوری اسلامی ایران در بامداد ۲۳ خردادماه، نمایندگان روسیه و چین در سازمان ملل متحد در جریان برگزاری دو نشست اضطراری شورای امنیت ضمن محکومیت اقدام رژیم صهیونیستی مواضع مشترکی را در قبال تاثیرات این تجاوز در آستانه برگزاری دور ششم مذاکرات ایران و آمریکا اتخاذ کردند. این دو دیپلمات ارشد همچنین در سخنان خود بر صلح آمیز بودن برنامه هسته‌ای ایران تاکید کردند.

«واسیلی نبنزیا» دیپلمات ارشد روسیه در شورای امنیت سازمان ملل متحد گفت: « آژانس بین المللی انرژی اتمی هیچ مدرکی مبنی بر توسعه سلاح‌های هسته‌ای توسط ایران پیدا نکرده است. بنابراین، تمام ادعاهای هیئت‌های غربی مبنی بر خلاف این، دروغ‌هایی با هدف فریب مخاطبانی است که یا با گزارش‌ها ناآشنا یا فاقد صلاحیت در این زمینه هستند.»

وی همچنین تاکید کرد: «اسرائیل تمام تلاش‌ها برای گفت‌وگوها در جهت کاهش تنش‌ها در موضوع هسته‌ای ایران را تضعیف کرده است.»

«فو کونگ» نماینده چین در سازمان ملل نیز با بیان اینکه «چین نگران پیامدهای منفی کنونی بر روند دیپلماتیک پرونده هسته‌ای ایران است»، گفت: حق ایران به‌عنوان یکی از امضا کنندگان پیمان عدم اشاعه سلاح های هسته‌ای برای استفاده صلح‌آمیز از فناوری هسته‌ای باید محترم شمرده شود.

«زونگ پی وو» سفیر جمهوری خلق چین در ایران ۵ تیرماه و به فاصله دو روز پس از پایان جنگ تحمیلی ۱۲ روزه، در گفت‌وگو با ایرنا، ضمن تاکید مجدد بر مواضع پکن در قبال تجاوز اسرائیل و بیان اینکه «چین تجاوز اسرائیل و آمریکا به ایران را به طور آشکار و صریح محکوم می‌کند»، در خصوص پرونده هسته‌ای ایران گفت: نه تنها برنامه هسته‌ای ایران بلکه هیچ موضوعی راه حل نظامی ندارد و باید از طریق گفت‌وگو این موضوعات سخت را حل و فصل کنیم. در ماه مارس، چین، ایران و روسیه یک نشست سه جانبه در سطح معاونین وزارت امور خارجه در پکن برگزار شد و سه کشور به یک اجماع رسیدند که مساله هسته‌ای ایران باید از طریق دیپلماتیک و مذاکره حل شود. ما هم مجددا تاکید می‌کنیم که طرفین مربوطه باید به حل و فصل دیپلماتیک این مساله پایبند باشند و به آن برگردند و طرف چینی آمادگی دارد برای تحقق این موضوع تلاش‌های خود را انجام دهد.

انتهای پیام/
منبع خبر: بازار