فریبرز دهقان در گفتگو با پایگاه خبری تحلیلی آذرمغان، اظهار کرد: ما در فصل پائیز با ترافیک طرح های آماری روبرو هستیم که همکاران ما در معاونت آمار و اطلاعات سعی دارند با دقت و حساسیت این طرح های آماری را اجرایی و عملیاتی کنند. وی از آغاز آمارگیری بهره برداران و خانوارهای بخش زراعی […]

فریبرز دهقان در گفتگو با پایگاه خبری تحلیلی آذرمغان، اظهار کرد: ما در فصل پائیز با ترافیک طرح های آماری روبرو هستیم که همکاران ما در معاونت آمار و اطلاعات سعی دارند با دقت و حساسیت این طرح های آماری را اجرایی و عملیاتی کنند.

وی از آغاز آمارگیری بهره برداران و خانوارهای بخش زراعی و روستایی خبر داد و خاطرنشان کرد: یک هزار و ۸۰۰ خانوار در این حوزه جزو نمونه های آمارگیری ما محسوب می شوند که با تلاش ۲۰ آمارگیر به صورت تلفنی و یا حضوری اطلاعات موردنظر را جمع آوری می کنند.

معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان اردبیل زمان اجرای این طرح آمارگیری را دو ماه اعلام کرد و گفت: در کنار ۲۰ آمارگیر چهار نفر بازبین و یک نفر کارشناس مسئول  در این زمینه کمک کار و یاریگر ما هستند.

دهقان بیان کرد: سرشماری کشاورزی هر ۱۰ سال در استان ها اجرا می شود که در سال ۷۲، ۸۲ و ۹۲ سرشماری بخش کشاورزی انجام شده و در سال ۱۴۰۲ نیز آمارگیری کشاورزی اجرا می شود.

وی تصریح کرد: در کنار آمارگیری ۱۰ ساله در این بخش هر دو سال یکبار نیز طرح آمارگیری از خانوارها و بهره برداران کشاورزی انجام می شود تا ما بتوانیم اطلاعات خودمان را دقیق و به روز کنیم.

معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان اردبیل افزود: در این آمارگیری میزان سکونت و اشتغال روستائیان در بخش زراعت و باغ و دام و حتی میزان مهاجرت و ورود بهره برداران جدید به این بخش مشخص شده و ما از ظرفیت تولید در این بخش آمار و اطلاعات دقیقی به دست می آوریم.

دهقان بیان کرد: به غیر از اطلاعات شخصی خانوارها مابقی اطلاعات و شاخص های آمارگیری اقتصادی، کشاورزی و اشتغال سایر حوزه ها در اختیار عموم علاقمندان قرار می گیرد.

وی آمارگیری از شاخص کالاها و قیمت مصرفی کالاها را یادآور شد و تصریح کرد: در آبان ماه شاخص کل در کشور ۳۷۳ درصد ولی در استان این رقم ۳۷۱ درصد بوده که این شرایط نشان از افزایش هزینه سبد خانوارهاست.

معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان اردبیل عمده اطلاعات به دست آمده را مربوط به کالاهای مصرفی و مواد غذایی اعلام کرد و گفت: کالاهای دخانی و خوراکی بیشتر از سایر کالاها در تورم تاثیرگذار هستند.

دهقان اظهار کرد: تورم نقطه به نقطه در کشور ۳۵.۷ و در استان ۳۷.۲ بوده که در مقایسه آماری رشد تورم را در این بخش شاهد هستیم.

وی در پایان خاطرنشان کرد: در بخش کشت و زرع و همراهی به بهره برداران بخش کشاورزی آنچه که مهم به نظر می رسد حفظ یکپارچگی اراضی، ارتقای کیفیت تولید، استفاده از ماشین آلات مکانیزه و توجه به آبیاری مدرن است که به افزایش تولید منجر خواهد شد.

انتهای پیام/

منبع