به گزارش خبرنگار تشکل های دانشگاهی پایگاه خبری تحلیلی آذرمغان به نقل از فارس،  شورا‌ی تبیین مواضع بسیج دانشجویی ۱۸ استان کشور طی نامه‌ای خطاب به نمایندگان مجلس شورای اسلامی خواستار تصویب طرح مالیات بر عایدی سرمایه شدند. متن کامل نامه به شرح زیر است: بسم‌الله الرحمن الرحیم نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی سلام علیکم […]

به گزارش خبرنگار تشکل های دانشگاهی پایگاه خبری تحلیلی آذرمغان به نقل از فارس،  شورا‌ی تبیین مواضع بسیج دانشجویی ۱۸ استان کشور طی نامه‌ای خطاب به نمایندگان مجلس شورای اسلامی خواستار تصویب طرح مالیات بر عایدی سرمایه شدند.

متن کامل نامه به شرح زیر است:

بسم‌الله الرحمن الرحیم

نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی

سلام علیکم

در روز‌های اخیر در کشور شاهد التهابات و نوسانات زیادی در بازار ارز بودیم که تاثیرات سوء آن در وضعیت اقتصادی و زندگی مردم کشورمان قابل لمس است.

افزایش افسارگسیخته قیمت ارز و تاثیرگذاری آن بر قیمت دیگر کالا‌ها باعث ایجاد بار روانی منفی زیادی در اذهان مردم شده است، لذا لازمست مسئولان اهتمام جدی نسبت به حل این مسئله داشته باشند.

افزایش نرخ ارز از علل متعددی از جمله میزان نقدینگی، رشد اقتصادی، صادرات خارجی و انتظارات تورمی نشأت می‌گیرد. با استقرار دولت سیزدهم میزان نقدینگی نسبت به سال قبل از ۴۳٪ به ۳۴٪ رسیده، رشد اقتصادی و صادرات خارجی هم روند مثبت و قابل قبولی را طی کرده است، اما یکی از عوامل تاثیرگذار در افزایش قیمت ارز، انتظارات تورمی است.

بانک مرکزی یا باید اقدام به آزادسازی منابع ارزی و ارز پاشی در بازار برای تعدیل قیمت ارز نماید که به گفته کارشناسان این اقدام دارای نتایج مطلوب و پایدار در آینده نخواهد بود؛ یا راه حل دوم، ایجاد پایه مالیاتی به نام مالیات بر عایدی سرمایه یا همان CGT است.

یکی از مشکلات مبتلابه اقتصاد کشورمان در حال حاضر مساعد بودن شرایط بازار‌های موازی تولید و جذابیت فعالیت‌های غیر مولد است. بررسی‌ها در بازار‌های طلا و سکه، ارز، خودرو و مسکن و زمین نشان می‌دهد جذابیت این بازار‌ها به خاطر امکان دستیابی به سود‌های کلان و افزایش ثروت بدون ایجاد ارزش افزوده و تحمل ریسک، بالاست. به همین جهت سوداگران، سفته‌بازان، دلالان بدون شناسنامه و غیر رسمی به دنبال ایجاد ارزش افزوده کاذب در دارایی‌های غیر مولد هستند تا به سود‌های سرشار و نجومی دست پیدا کنند.

مالیات بر عایدی سرمایه، مالیاتی است که بر سود حاصل از خرید و فروش دارایی‌ها وضع می‌شود. وضع این مالیات که در راستای اصلاح روند مالیاتی است، از کارکرد‌های مهمی همچون کنترل سوداگری و جلوگیری از سفته‌بازی، تامین درآمد دولت، ترغیب بنگاه‌ها به تامین مالی داخلی، تنظیم نوسان ادواری قیمت‌ها و… برخوردار است.

از آنجا که این مالیات از جنس مالیات‌های تنظیمی است، بسیاری از معاملات مصرفی از پرداخت مالیات معاف هستند و فقط معاملاتی که با انگیزه و قصد سوداگرانه انجام می‌شود مشمول این نوع مالیات می‌گردد. اجرای مالیات بر عایدی سرمایه در بسیاری از کشور‌های جهان توانسته مانع ثروت بادآورده سوداگران شود و از حبابی شدن قیمت‌ها و ایجاد تورم در این بازار‌ها جلوگیری کند.

هدایت نقدینگی حقیقی به سمت بازار‌های مولد با وضع مالیات بر بازار‌های غیرمولد مانند ارز، مسکن، طلا و خودرو باعث می‌شود انگیزه‌ها و تقاضا‌های سوداگرانه در این بازار‌ها به شدت کاهش پیدا کند.

در حال حاضر یکی از اضلاع جنگ ترکیبی و شناختی دشمن در قبال مسئولان، ایجاد اشتباهات محاسباتی در تصمیم گیری ایشان است؛ بنابراین از مسئولان محترم انتظار کار جدی و عملیاتی کردن راهکار‌هایی برای ایجاد گشایش اقتصادی می‌رود. در حال حاضر مطالبه جنبش و جریان دانشجویی از نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی، تصویب طرح مالیات بر عایدی سرمایه است که باعث تاثیرگذاری مستقیم و مثبت در تلاطم این روز‌های بازار ارز و همچنین دیگر بازار‌ها می‌شود و از سوداگری عده‌ای قلیل که فقط چشم به مطامع خود دارند، جلوگیری می‌کند.

امید است با تصویب این طرح توسط وکلای محترم مردم و همچنین اجرای صحیح و به موقع این طرح توسط دولت، شاهد ثبات قیمت برای تعدیل قیمت‌ها در بازار و همچنین اصلاح ساختاری روند مالیاتی در سیاست‌های کلان اقتصادی باشیم؛ و من الله التوفیق.

امضاکنندگان:

شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی تهران بزرگ
شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی استان البرز
شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی استان قم
شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی استان یزد
شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی استان فارس
شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی استان لرستان
شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی استان تهران
شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی استان اصفهان
شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی استان آذربایجان غربی
شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی استان بوشهر
شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی استان قزوین
شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی استان کرمانشاه
شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی استان کهگیلویه‌و‌بویراحمد
شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی استان مرکزی
شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی استان مازندران
شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی استان اردبیل
شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی استان گلستان
شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی خراسان شمالی

پایان پیام/





منبع خبر: فارس