بازار؛ گروه آب و انرژی: اولین نشست خبری وزیر نیرو بعد از ظهر امروز تنها با حضور تعدادی محدودی از خبرنگاران و به صورت گزینشی برگزار شد. فرار علی اکبر محرابیان از خبرنگاران در شرایطی است که با شروع فصل گرما نگرانی ها نسبت به تامین برق و آب در روزهای پیک مصرف به شدت […]

بازار؛ گروه آب و انرژی: اولین نشست خبری وزیر نیرو بعد از ظهر امروز تنها با حضور تعدادی محدودی از خبرنگاران و به صورت گزینشی برگزار شد. فرار علی اکبر محرابیان از خبرنگاران در شرایطی است که با شروع فصل گرما نگرانی ها نسبت به تامین برق و آب در روزهای پیک مصرف به شدت بالاست. بر اساس آنچه اعلام شده کشور با کسری ۱۴ تا ۲۰ هزار مگاواتی برق مواجه بوده و از طرفی کشور برای سومین سال پیاپی در خشکسالی به سر می برد و موجودی در برخی از سدهای کشور به کمتر از ۲۰ درصد رسیده است.

سکاندار ساختمان نیایش پیش از این بارها و بارها تاکید کرد که گذر از این شرایط بدون همراهی و مدیریت مصرف از سوی مردم شدنی نیست. اما جالب اینجاست درست در روزهایی که نیاز است وزارت نیرو با کمک اصحاب رسانه نسبت به روشن سازی افکار عمومی و همراهی مردم اقدام کند، مسئولین این وزارتخانه از وزیر گرفته تا مدیران این مجموعه حاضر به پاسخ گویی به سوالات خبرنگاران نیستند.

این رویه در حالی صورت می گیرد که همواره از عملکرد این دولت در انعکاس دستاوردها انتقاد شده و رویه های قبلی محرابیان قبل از سابقه وزارت غیر از این بوده و اهمیت برای افکار عمومی قایل می شد، مگر ان که هدف از این احترام به افکار عمومی صرفا رسیدن به قدرت وزارت و استفاده از ان در بزنگاه هایی چون استیضاح و اجبار در پاسخ گویی به افکار عمومی بوده است.

خبرنگاران و رسانه های قدیمی خوب از ارتباط رسانه ای محرابیان از زمان طرح «خانه امن» به بعد به یاد دارند اما رفتار گزینشی این روزهای وزیر و روابط عمومی آن سئوال برانگیز بوده و حداقل برای رسانه هایی همراه دولت غیر قابل توجیه است.

محرابیان در نشست خبری که امروز به صورت گزینشی از خبرنگاران دعوت شده بود، خبر خوشی که از هفته گذشته وعده داده بود را اعلام کرد.

بر اساس آنچه این عضو کابینه سیزدهم اعلام کرد؛ طرح سراسری پاداش صرفه جویی مصرف برق؛ از اول خرداد اجرایی می شود. در واقع وزارت نیرو که در اجرای طرح های افزایش ظرفیت تولید خود به نوعی ناکام مانده حالا به دنبال کاهش خاموشی ها از محل کاهش مصرف برق است. در عین حال قبوض خانگی در ماه اخیر نشان از افزایش قبوض دارد در حالی که بسیاری از دستفروشان تهران با برق مفت هر روز نه نیازی به پاداش دارند و نه ترسی از جریمه و افزایش قیمت ها و این کسبه هستند که هر روز با نگرانی و به بهانه مدیریت مصرف باید قبوض با قیمت بالا را پرداخت کنند و در پیچ و خم های اداری برای تغییر رسته پروانه کسب ده ها میلیون تومان هزینه کنند.

البته برق دزدی در این روزها تنها مزیت دستفروشان خیابانهایی مانند خیابان ولی عصر و هفت تیر و… نیست بلکه بسیاری از گاوداری های خالی هم به مدد امتیاز برق ارزان در حال استفاده از انعشاب های غیر قانونی به اطراف زمین ها و باغ ویلا ها هستند تا به جای مدیریت بهینه برق رانت های برقی باب شود.

شاید بهتر بود دکتر محرابیان بیش از ان که به مشاوره های محدود کننده رسانه ای گوش فرا دهد رسانه ها را چشم و گوش خود می کرد تا مشکلات ونظرات کارشناسی را برایش منعکس کنند. شاید اگر تریبون های یک طرفه، جهت دار و محدود، استراتژی رسانه ای وزارت نیرو نبود، صنایع مختلف از پتروشیمی ها، سیمانی ها ، فولادی ها و… امروز در چنین شرایطی ارز آوری بیشتری داشتند و تولید برق نه تنها مشکلات تابستان و زمستان را رفع می کرد که خود منبع درآمد ارزی بود!

جالب است که بدانید وزیر نیرو در روزهای ابتدایی فعالیت خود وعده داده که در طول عمر دولت سیزدهم ۴۰ هزار مگاوات به ظرفیت تولید برق کشور افزوده خواهد شد. اما آمارهای اعلامی نشان می دهد که با وجود گذشت حدود دو سال از عمر دولت حتی ۲۰ درصد از اهداف تعیین شده هم محقق نشده است.

محرابیان با اشاره به تفاوت‌های طرح اجرایی در سال گذشته و امسال گفته: پارسال فقط به صرفه جویی زیر الگوی مصرف پاداش می دادیم، امسال این پاداش شامل همه مشترکان می شود.

وزیر نیرو همچنین از ۲۰ برابر شدن پاداش صرفه جویی در سال جاری خبر داد و گفت: به طور متوسط قیمت فروش برق ۱۰۰ تومان و در مناطق گرمسیری یک چهارم این رقم است. اما او نگفته که متوسط قبوض و قیمت برق در دو سال اخیر چه قدر افزایش یافته که این تخفیفات را اعمال می کند؟

او پاداش صرفه جویی را ۲ هزار تومان به ازای هر کیلووات ساعت عنوان کرد و گفت: پارسال ۴۰ درصد مشترکین خانگی پاداش صرفه جویی دریافت کردند. این رقم صرفه جویی شده ۱۳۵۰ میلیارد تومان بوده است

وزیر نیرو در حالی به دنبال حاتم بخشی برای کاهش مصرف برق است که وزارت نیرو به عنوان بدهکارترین وزارت خانه و نهاد دولتی با حجم بالایی از بدهی ها به پیمانکاران صنعت برق مواجه است. برخی از فعالین صنعت برق از افزایش بدهی های وزارت نیرو به حدود ۱۰۰ هزار میلیارد تومان خبر می دهند.

انتهای پیام/
منبع خبر: بازار